Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Messi ännu en gång falskeligen anklagad för brott

I de så kallade Panama-dokumenten avslöjas det hur flera världsledare, banker och storföretagare har använt sig av ”brevlådeföretag” för att slippa betala skatt. Bland dokumenten finns flera europeiska ledare, men slaskmedia låter inte vänta på sig med att dra Messi i smutsen. Gamarna tycks aldrig få nog. De så kallade ”grävande” journalisterna på Aftonbladet och Expressen samt deras internationella diton till lågvattenmärken har ”grävt” fram att Messi är en ”skattefuskare”. Men vilka är de verkliga bedragarna?

Gammelmedias desinformerande medieimperium är på väg att dö ut, och de försöker utnyttja Messis goda namn för att dra till sig läsare. Det är såklart ”mer intressant” för gemene lågpanna att veta vad fotbollsspelare gör utanför planen (vem de träffar på krogen, vad de gör hemma på fritiden, hur mycket skatt de betalar osv) än vad de faktiskt uträttar på den. Messi som är ytterst introvert och gärna inte fläker ut sig i media får det att krypa i skinnet på den integritetsfientliga och rubrikstinna sensations-pressen.

I Ex-pressens artikel skriver man:

”Till de inblandade hör Islands statsminister Sigmundur Gunnlaugsson (häpnadsväckande avklädd i en intervju som visades i ”Agenda”), en av den syriske presidenten Bashar al-Assads närmaste män, Muammar Khadaffi och den argentinske fotbollsstjärnan Lionel Messi. En osannolik sörja av personer som borde veta bättre som blandat ihop sig med drogkungar och blodiga diktatorer.”

Man liknar Messi vid en sörja av personer och jämställer honom med arabiska envåldshärskare, utan att ens veta säkert om Messi har någon skuld i det påstådda brottet, vilket han såklart inte har. I ett pressmeddelande från den anklagade och hans familj berättar de att Messi själv inte har begått något av de brott han anklagas för – d.v.s. skattefusk och pengatvätt. Detta låter givetvis bara löjligt, då Messi är en genomgående god människa som endast bryr sig om att spela fotboll och representera sin klubb och sitt land.

Men Messi tycks ofrivilligt hamna i negativa rubriker vad han än gör. För några dagar sedan blev han anklagad för att ha ”hånat” Egypten genom att skänka ett par skor i direktsändning. Lättkränkta journalister och politiker sågade Messi längs fotknölarna och en av dem skänkte i direktsändning sina skor till Argentina. En kulturkrock Messi inte var med på.

Hur kommer det sig då att vi ständigt får se Messi framställas som en kriminell bov i diverse sammanhang? Jo, hans pressmeddelande gör gällande:

”In short, the information is based on mere conjecture and are based on partial and bias documents that are reported with click bait titles just because it has the surname Messi in it, given the reputation of the player. This is particularly serious when it comes to attributing crimes as serious as tax fraud and money laundering, causing irreparable damage to Lionel Messi’s reputation.

In the light of this information, the Messi family has given instructions to its current attorney Cuatrecasas Gonçalves Pereira to analyse the possible filing of legal actions against the media that have spread this news”.

Illasinnad slaskmedia vinklar alltså information medvetet för att framställa Messi i dålig dager, och försöker vinna läsarklick på Messis bekostnad. Det är höjden av charlataneri och omoraliskt beteende. Vi får hoppas att lagen tar ut sin rätt på de verkliga bovarna och bedragarna.

Att förhastat attackera och förtala fotbollens finaste yrkesutövare och andra spelare istället för att adressera korruptionen inom bankerna, samt vidare inom FIFA/UEFA och hur dessa för fotbollen ner i avgrunden är det verkliga moraliska magplasket. Eventuellt skatteundvikande är endast en droppe i havet i jämförelse.

Messi har sin egen välgörenhetsorganisation och donerar därtill generösa summor till välgörenhet årligen. Rent moraliskt ligger han på pluskontot och har inget att oroa sig över. Professionell fotboll i Spanien är ett sociokulturellt fenomen som bidrar signifikant till den spanska ekonomin både vad gäller utbud och efterfrågan.

”Journalisten” på Slaskpressen avslutar högfärdigt: ”Just den här månaden ska nära åtta miljoner svenskar lämna in sina deklarationer. Visst finns det fuskare även på lägre nivåer, men de flesta av oss tycker det är skönt att göra rätt för oss.

Det gör oss större än de skattefuskande stjärnorna.”

Denna moralpredikande primadonna avslutar ”vackert” med att sätta sig själv på en piedestal efter att hon ljugit och förstört Messis rykte. I verkligheten gör hennes naivt godtrogna skattedeklarerande inte henne till en smula så samhällsnyttig och värdig individ som Messi är – som både genom sitt fotbollsspel och sin nytta utanför planen förbättrar mänskligheten.

Sensationspressen har dragit Messi i smutsen under flera års tid nu så detta är inget nytt under solen, och de kommer förmodligen inte vara nöjda förrän världens bästa spelare är bakom lås och bom.

Som rättrådiga fotbollsälskare försvarar vi Messis goda anseende och kan inte förvänta oss att någon annan kommer göra det, då majoriteten verkar störa sig på Messis ofelbarhet och oskuld.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av strictlyspeaking

Kommentera